Laen...
Calendar

29. oktoobril kell 12.00 etendub Tallinna Filharmoonia Mustpeade Majas helilooja Rasmus Puuri kirjutatud kogupere kontsert Eno Raua “Sipsiku” ainetel. Armastatud lasteraamatust loeb tekste Anu Lamp, klaverisolistina astub üles Tallinna Muusikakkeskkooli 8. klassi õpilane Viola Asosokova ning Tallinna Kammerorkestrit juhatab Rasmus Puur.

2016. aasta kevadel esietendus Tallinna Filharmoonias suure publikumenuga helilooja ja dirigendi Rasmus Puuri kirjutatud kogupere teos Eno Raua tuntud lasteraamatu “Sipsik” tekstidele. Kontsert, mis mõeldud eelkõige pere pisematele, viis kuulajad Anu, Mardi ja Sipsiku imelisse maailma, mida sai kuulata ka mõnusalt patjadel ja tekkidel pikutades. Peale esiettekannet Tallinna Filharmoonia Mustpeade Majas käis “Sipsik” rõõmustamas ka mitme üldhariduskooli õpilasi koolides kohapeal.

29. oktoobril kell 12.00 saavad “Sipsikuga” kohtuda uuesti kõik soovijad Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja valges saalis. Peatükke raamatust esitab kontserdil seegi kord armastatud näitleja Anu Lamp, teda saadavad Tallinna Muusikakeskkooli õpilane Viola Asosokova klaveril ja Tallinna Kammerorkester Rasmus Puuri juhatusel. Traditsiooniliste kontserdisaali asemel on Mustpeade Maja valgest saalist saanud ka seekord muhe muinasjutumaailm, kus muusikat ja juttu saab kuulata kas rätsepistes, kõhuli või külili – kuidas keegi mugavamaks peab. Kõigile osalejatele meisterdab õhupallifiguure Talvi Nurgamaa.

2014. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lõpetanud Rasmus Puur on helilooja, laulja, arranžeerija ning dirigent. Puur võitis Rahvusooper Estonia korraldatud Eesti Vabariik 100 ooperikonkursi ja meeskonnaliikmena ka 2017. aasta XII noorte laulu- ja tantsupeo ideekavandite konkursid. Tema ooperi "Pilvede värvid" (libreto Laur Lomper) esiettekanne toimub RO Estonias 2017. aasta septembris. 15-aastasena lõi ta koos sõbra Edmar Tuulega oma orkestri Reaalmažoor eesmärgiga rikastada eesti kultuuri ja muusikamaastikku, esitades enamjaolt mitteakadeemilist muusikat.

 

Read older news