Laen...
Calendar

Pianist Kalle Randalu tähistab 04. detsembril Tallinna Filharmoonia Mustpeade Majas oma 60. juubelit koos kauaaegse lavapartneri, Tallinna Kammerorkestriga ning oma muusikutest laste ja sõpradega. Juubilari kõrval esinevad Erik Schumann viiulil ja Liisa Randalu vioolal. Maailma esiettekandele tuleb Kalle Randalu poja Kristjan Randalu uus teos “Inner Asylum.”

Eesti läbi aegade ühe hinnatuima pianisti Kalle Randalu 60. juubelile pühendatud kontserdil 04. detsembril Tallinna Filharmoonia Mustpeade Majas astuvad koos juubilariga üles ka tema tütar Liisa Randalu, maailmas suurt tunnustust pälvinud keelpillikvarteti Schumann Quartet asutaja Erik Schumann ning Kalle Randalu pikaaegne lavapartner Tallinna Kammerorkester. Kontserdi kavas on Max Bruch´i kontsert viiulile, vioolale ja orkestrile e-moll op. 88, W.A. Mozart´i klaverikontsert nr 9 Es-Duur ning Kristjan Randalu uudisteos „Inner Asylum“ / „Sisemine turvapaik“ vioolale, klaverile ja kammerorkestrile.

Kristjan Randalu (s 1978) on oma põlvkonna silmapaistvamaid pianiste, keda hinnatakse nii solisti, ansamblimuusiku, helilooja kui ka arranžeerijana. Randalu on üks aktiivsemaid ja laiema haardega eesti džässmuusikuid maailmas. Teose „Inner Asylum“ ehk „Sisemine turvapaik“ tekkelugu on Kristjan Randalu sõnul seotud aastaga 1988 kui kogu tema pere sõitis toona Lääne-Saksamaale kahenädalasele reisile, mis formaalselt kestab tänaseni. Randalu sõnul said siis määravaks just välised olud Eestis, mis viisid pealiskaudselt poliitilise asüülini Saksamaal, mis omakorda tagasid sisemise turvapaiga ja (muusikalise) tegutsemise.

Liisa Randalu (s 1986) alustas oma muusikaõpinguid Karlsruhes Saksamaal viiuli erialal. Edasistel õpingutel Stuttgardis otsustas ta keskenduda vioolale. Liisa Randalu ja Erik Schumann mängivad koos Eriku vendade Ken-i ja Mark-iga laialdast tunnustust pälvinud Schumann Quartet-is, mis annab kontserte kõikjal maailmas ning resideerub alates 2016. aastast Lincolni keskuse kammermuusika ühingu juures New Yorgis.

Kalle Randalu kuulub kahtlemata rahvusvaheliselt tuntuimate Eesti muusikute hulka. Tallinna konservatooriumis õppis ta professor Bruno Luki juures ning seejärel Moskva konservatooriumis professor Lev Vlassenko juhendamisel. Aastast 1988 elab Randalu Saksamaal, töötab professorina Karlsruhe muusikaülikoolis ning annab kontserte üle maailma. Tema repertuaari kuulub enamik suuri klaverikontserte, muuhulgas on ta mitmeid kordi esitanud kahel õhtul järjest kõik Beethoveni viis klaverikontserti ja koorifantaasia. Aastaid on ta tegutsenud ansamblis Villa Musica, mis ühendab rida nimekaid Saksamaal tegutsevaid muusikuid. Aastail 1991–1993 oli Randalu Jyväskylä suvefestivali kunstiline juht. Kalle Randalu on sisse mänginud ligi 40 CD-plaati. Koos Tallinna Kammerorkestri ja Juha Kangasega on ta salvestanud Mozarti klaverikontserdid KV 413, 414 ja 415. Kalle Randalu on ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia audoktor.

Read older news