Laen...
Calendar

Uue põlvkonna viiuldaja Robert Traksmann jaTallinna Kammerorkester Juha Kangase dirigeerimisel osalevad sel nädalal Gdanskis Mozartile pühendatud festivalil, mis toob klassikalise muusika kontserdid linnaruumi.

Eesti muusikud ja tunnustatud Soome dirigent esitavad vaid Mozarti muusikat kontserdil 23. augusti õhtul Oliwa pargis abtipalee sisehoovis. Nii hoone ja park valmisid enne, kui Mozart kirjutas oma esimese pala.
Solistina astub üles Robert Traksmann, üks edukamaid Eesti uue põlvkonna viiuldajaid, kes on pälvinud olulisi tunnustusi ning solisti, kammermuusiku ja orkestrandina teinud koostööd tuntud kollektiividega (Tallinna Kammerorkester, ERSO, EFO, Vox Clamantis, Gürzenich Orchester Köln jpt). Pärast kontserti Gdanskis alustab ta järjekordset õppeaastat Berliinis Hanns Eisleri Muusikakõrgkoolis professor Kolja Blacheri käe all, kelle virtuoosset esinemist sai Eesti publik näha märtsis Estonia Kontserdisaalis.
Kontserti dirigeerib Soome Keski-Pohjanmaa Kammerorkestri peadirigent Juha Kangas, keda seob Tallinna Kammerorkestriga sagedane koostöö ning kel on oluline panus orkestri kujunemisloos. Juha Kangase ja Tallinna Kammerorkestri loomingulised kohtumised algasid 2000. aastal, ühiseid kontserte antakse igal hooajal.
Kuni 24. augustini toimub Gdanskis traditsiooniline Mozartile pühendatud festival “Mozartiana”, mis toob klassikalise muusika, aga ka jazzi ja folgi linnaruumi. Kontserdid toimuvad ajaloolises Oliwa pargis ja katedraalis ning Uphageni majas. Seitsme päeva jooksul astub festivalil üles 200 muusikut.
Tallinna Kammerorkester, asutatud 1993. aastal, on Eesti üks esindusorkestreid ja oodatud esineja kontserdilavadel Euroopas ja kaugemal. Tallinna Kammerorkestri asutaja ja kunstiline juht on Tõnu Kaljuste.

Read older news